Om Annie

Annie Seel har kallats helt galen, men det tar hon som en komplimang för hennes motto är att ”ingen minns en fegis” – man måste våga. Det är en styrka att hitta eller bygga sin egen stege upp i karriären, arbetslivet eller livet i stort.

Denna obändiga vilja och drivkraft att genomföra det hon har föresatt sig, har fört henne runt hela världen där hon upplevt många kulturer och olika livsvillkor. Och det har blivit hennes passion.

Hon har gått sin egen väg, ibland kantad av hårda motgångar men oftast med succé.

Annie har gjort sig känd som äventyrare och tävlingsförare i världens farligaste motortävling Dakarrallyt – det mest “macho” inom motorsport. Hon tävlar internationellt på VM-nivå och möter deltagare och team från hela världen, oftast manliga. Där har hon kommit att bli känd som hela världens “rallyprinsessa” genom en kombination av envishet, kunnande, äventyrslystnad, benbrott och en målmedvetenhet som kan försätta berg. Detta tillsammans med en gedigen motorkompetens har bidragit till framgång och erkännande.

Annie är gärna den kvinnliga pionjären som tar sig an utmaningar som många inte ens drömmer om, ofta inom typiskt tuffa och manliga områden. Utan att vara manhaftig, tvärtom tar hon vara på den kvinnliga styrkan.

Några high-lights:

  • Första svenska föraren någonsin att ha ställt upp i Dakarrallyt med mc och bil
  • Första kvinnan i världen att bli ”Best International Rider” i Australasian Safari Rally, 2011
  • Första kvinnan i världen att ensam köra Iron Man-klassen i Vegas to Reno rallyt i USA, 2004
  • Första kvinna att sätta höjdrekord med mc på Mt Everest, 2003
  • Första pristagaren i Årets Kvinnliga Äventyrare, 2005

Titlar i urval:

  • Dakarmästarinna på mc, 2010
  • Silver Nordiskt Mästerskap Enduro, 2010
  • Världscupmästarinna Ökenrally med mc, 2004
  • Seger klass 400 Production Dakar, 2002

 

Yrkesliv

Förutom tävlingskarriären har Annie en gedigen yrkeskarriär. Hon har jobbat på stora internationella företag, startat upp nya projekt och verksamheter. Utbildad marknadsekonom, med bästa examensarbete, som sedan blev entreprenör och startade egen  marknadsföringsbyrå.

 

Föreläsningar

Hon uppmuntrar via sina inspirationsföreläsningar alla att slänga ut jante från hjärnkontoret, och att våga ta det första steget. Även om saker går fel och man misslyckas på vägen, så kommer man oftast till mål på något sätt. Man behöver inta vara bra eller bäst för att ta första steget – man blir bra under resans gång!

Föreläsningar bokas via www.happy.se